2009. június 16.

Ingyenes Quickoffice frissítés Nokia E series okostelefonokra

A Quickoffice bejelentése szerint a Quickoffice Premier 6.0-ot ingyen lehet letölteni a gyártó honlapjáról bizonyos Nokia E sorozatú okostelefonokra, köztük az E71-re is.
Az alkalmazást a legegyszerűbben a telefonunkra előre telepített Quickoffice alkalmazás frissítések menüjéből lehet letölteni.
Segítsenek ebben az alábbi képek.


Vigyázat a frissítés nem magyar nyelvű!

Hivatalos sajtóhír

Címkék: , , , , ,

2009. március 23.

Nokia Magnifier (Nagyító)

A Nokia Beta Labs frissítette a Nokia Magnifier alkalmazást, ami immár kompatibilis a Nokia E71-el is.
Sajnos a kontraszt-mód az E71-en nem működik, de a kézremegés stabilizálás funkciónál.

Mindenesetre az alkalmazás alapfunkciója tökéletesen működik: segíti - nem csak - a rövidlátókat az apró betűs szövegek elolvasásában...

Címkék: , , , ,

2009. március 7.

Nokia E71 szilikon tok

Mióta léteznek mobiltelefonok, azóta van igény arra, hogy meg tudjuk védeni őket a világ viszontasságaitól. Eleinte a telefonok magas ára, később pedig az egyre nagyobb méretű kijelzők sérülékenysége, manapság pedig - a fentieken túlmenően - talán a mobilok okossá, és emiatt egyre személyesebbé válása az, ami miatt meg szeretnék védeni őket. Hiszen egy közel 16Gb-nyi adatot hordozó készülék, tele személyes fotókkal, zenékkel, videókkal, jegyzetekkel és levelekkel már megérdemli, hogy vigyázzunk rá, arról nem is beszélve, hogy egyre fontosabb számukra az is, hogy a telefon ne csak a telefon adatai maradjanak épségben, hanem maga a telefon is működőképes maradjon, akár extrém körülmények közt is...

Az igazán extrém igénybevételre nem ezt a tokot szánom (a búvárkodásra, vitorlázásra, vagy csak a kerti munkára használt tokokról majd később írok), de ez is alkalmas arra, hogy megfelelő védelmet nyújtson Nokia E71-esem mindennapi használat során.


A képeken látható tok tulajdonképpen csak egy rugalmas szilikon keret, ami teljes egészében körbe veszi a telefoninkat, minden oldalról védve azt. Persze a vékony szilikondarabtól nem válik por- és vízállóvá a készülék, de megfelelő védelmet nyújt a leesések és a karcolások ellen.



Mivel a tok elölről teljesen nyitott, ezért a kijelző védelme érdekében ajánlatos egy védőfóliát tenni a plexire (még mindig nem értem, miért nem lehet a kijelzőket valamilyen erős, karcolásálló, pl. óra-üveg, mögé tenni).



A készülék hátlapja azonban megfelelő védelmet kap, a furcsa terepmintázat következtében minden felületen jól megtapad, még a vizes kézből sem csúszik ki egykönnyen.



A tok oldalán megfelelő nyílások vannak a csatlakozók, az infra-port, a mikrofon és a hangszóró számára, a gombokat azonban teljesen eltakarja a tok, ennek ellenére ez semmit sem ront a használhatóságukon.

Azt azonban nem értem, hogy a hátlap levételéhez szükséges gomboknak miért készítettek kivágást, hiszen a hátlapot nem tudjuk levenni a tok levétele nélkül.






A hátlap kialakítása megfelelő védelmet biztosít a kamerának is, mert a kivágás pereme egy kicsit kidudorodik, hogy nagyobb védelmet nyújtson az optikának.



A töltőcsatlakozó kivágásánál pedig arra is ügyeltek, hogy ne takarják el a szintén ott található, hord-szíj rögzítésére szolgáló, lyukakat.


A tokban csak egy dolog nem tetszik, mégpedig az, hogy az oldalsó peremben nincs semmilyen merevítés, ami miatt- külső behatásra - könnyen elválik a telefon oldalától. A mindennapi használat során persze szépen rásimul a telefonra, de jobban örültem volna, ha jobban kellene feszegetni, ahhoz, hogy elmozduljon.


A tok egyébiránt megfelelően használható, nem növeli meg túlságosan a telefon méretét, főleg a vastagsága miatt aggódtam, de nem vészes. Az univerzális autós tartómba gond nélkül belefér tokostul is az E71, az éjjeliszekrényen töltésre használt dokkolóba viszont már nem, így esténként marad a "dugdosás"...

A szilikonnak megvan még az az előnye is, hogy hő- és vízálló, így ha a tok koszos lesz, elég csak levennünk és "kimosnunk" a csap alatt...

...és végül a beszerzésről:

Sajnos a tokot itthon nem forgalmazzák, az eBay-en pedig kb. 5-6 USD-ért lehet hozzájutni házhozszállítással, ami a jelenlegi árfolyamon már kicsit soknak tűnhet egy egyszerű szilikondarabért. Azonban olcsóbban is találunk ehhez hasonló, de más kivitelű tokot, ha egy kicsit kutakodunk a neten...

Címkék: , , ,