2009. február 8.

MACROgate VOIP szolgáltatás Nokia s60 3rd okostelefonokra

A PDAplus.hu E71-es fórumán ígértem meg egy fórumtársnak, hogy írok a MACROgate VOIP szolgáltatásáról, mely cég a Nokia Magyarország egyetlen hivatalos VOIP partnere.


A szolgáltatás a magyar piacon egyedülálló módon minden különösebb trükk nélkül működik a Nokia s60 3rd beépített VOIP kliensével, a többi hazai szolgáltatóval ellentétben nem használ NAT-ot, így a Nokia kliensének ezen hiányosságai nem jelentenek számunkra problémát...

A MACROgate a Nokia Magyarországgal karöltve egy egyszerű beállítási segédletet is alkotott a telefonunk beállításához, bár talán egy sms-ben küldött OTA beállítás még jobban megkönnyítené a dolgunkat.

Beállítási segédletek:
A beállításokat egyszerűen elvégezhetjük a fenti linkek segítségével, még az sem túl zavaró, hogy egy régebbi N80-as menüjén keresztül magyarázzák el a paramétereket, mert egy E71-esen is egyértelműen rátalálhatunk a szükséges beállításokra.

A szolgáltatás használatának egyik előnye, hogy kapunk egy 21-es körzetbeli vezetékes telefonszámot, amin bejövő hívásokat is fogadhatunk, és persze hálózaton belül itt is ingyen telefonálunk, csak az internetes adatátvitel díját kell kifizetnünk.

Még nagyszerűbb lehetőséget kínál az, ha számhordozás segítségével vesszük igénybe a szolgáltatást, mert erre is lehetőségünk van némi extra díjért cserébe!

A szolgáltatás természetesen WiFi és 3G kapcsolaton is működik, HSPDA használatával pedig tapasztalataim szerint a WiFi-nél is stabilabb és jobb a hangminősége. A minimum sávszélesség igénye 80kbps, ami alapján akár EDGE hálózaton is működnie kell...

Mivel a minimális feltöltési egyenleg 1000 forint, ezért nem kell sok pénzt rászánni, ha ki akarnánk próbálni a szolgáltatást. Egyetlen probléma csak az, hogy egyenlegünket csak banki átutalással tudjuk feltölteni, a bankkártyás tranzakció kényelmét még nem használhatjuk a fizetésre.

A szolgáltatás azonban egy egyszerű regisztrációt és az egyenleg feltöltését követően azonnal használatba vehető, és az internetes ügyfélszolgálaton teljesen testre szabhatjuk a VOIP telefonunkat, beállíthatjuk pl. a hangpostát, ami akár email-ben is elküldi a nekünk hagyott hangüzeneteket, ha véletlenül nem lennék on-line, amikor hívnak.

A MACROgate szolgáltatása természetesen nem csak okostelefonokon, hanem szinte bármilyen SIP-klienssel használható, legyen az szoftveres, vagy hardveres VOIP telefon.

A belső hálózaton természetesen ingyenes hívható telefonos ügyfélszolgálat is készséges, és meglepően jól tájékozott az okostelefonokkal kapcsolatos problémák megoldásában is.

Összességében a szolgáltatás nálam mindenképpen az AJÁNLOTT minősítést érdemli!

Címkék: , ,